GA House / Esquadra Arquitetos

first_imgSave this picture!© Joana França+ 22Curated by Matheus Pereira Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930693/ga-house-esquadra-arquitetos Clipboard Photographs CopyHouses•Brasilia, Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930693/ga-house-esquadra-arquitetos Clipboard ArchDaily Year:  Houses “COPY” “COPY” Arquitetos: Esquadra Arquitetos Area Area of this architecture projectcenter_img Projects GA House / Esquadra ArquitetosSave this projectSaveGA House / Esquadra Arquitetos Area:  587 m² Year Completion year of this architecture project 2018 CopyAbout this officeEsquadra ArquitetosOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrasiliaBrazilPublished on December 25, 2019Cite: “GA House / Esquadra Arquitetos” [Casa GA / Esquadra Arquitetos] 25 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Manufacturers: Arquivo Contemporâneo, COR Conceito, Kitchen, LuminiAuthors:Filipe Monte Serrat, Laura CamargoProject Team:Manuela Dantas, Silvana Moraes, Caroline Albergaria, Marcelo Braga, Marianna ResendeStructural Calculation:André TorresLandscaping Project:Paula FarageInstallations Project:Centra EngenhariaConstruction:Memória EngenhariaWork Supervision:Esquadra – Filipe Monte Serrat e Caroline AlbergariaProject Date:2016Land Area:800 m²City:BrasiliaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joana FrançaRecommended ProductsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. The client’s first intention was to sell the house, a place where she was born and raised, built by her parents. The main idea was to build a new, small and very contemporary new house on another site. However, the old house and site had a priceless value for the owners, and so the decision was to make a full renovation, and the challenge to utilize most of the structural elements from the original construction. Aiming the viability of the renovation, around 100m² of the original construction was suppressed. Removing the office and the porch, as well as two slabs on the first floor, created generous internal empty spaces that allowed the fluidity of the space and the presence of natural lighting. By removing the tiling from the ceiling, the redesign of the upper floor was intent to privilege the interior and exterior visuals. The big white volume opens up for both the street and for the outdoor of the site. Save this picture!© Joana FrançaSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Joana FrançaOn the lower floor, with more solid materiality, the incorporation of metallic pergolas to the original concrete structure creates better protection to the main entrance and the porch. The new metallic structure prolongs itself along the roof, from the porch to the double-height living area, setting up a transparent mezzanine that also comprehends the library on the upper floor, connected to access of the bedrooms.Save this picture!© Joana FrançaSave this picture!Section ASave this picture!© Joana FrançaProject gallerySee allShow lessL264 Office / FFWD ArquitectesSelected ProjectsNordbro Complex Student Residences / Arkitema ArchitectsSelected Projects Share Brazil GA House / Esquadra Arquitetos Photographs:  Joana França Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *