Oyamadai House / frontofficetokyo

first_imgSave this picture!©  Takumi Ota+ 14 Share Structure: Photographs:   Takumi Ota Manufacturers Brands with products used in this architecture project Japan Year:  “COPY” CopyHouses•Japan Design:Koen Klinkers, Will Galloway, Misuzu Yoshikawa, Joris BerkhoutArchitect In Charge:Will Galloway, Koen Klinkers, Misuzu Yoshikawa, Joris BerkhoutCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!©  Takumi OtaRecommended ProductsLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionLightsLonghiLamp – AkileleLightsVibiaCeiling Lights – BIGPorcelain StonewareApavisaBetonText description provided by the architects. With a flag shaped site, bound on every side by close neighbors, the understandable instinct might be to step away from the city, retreat behind walls where privacy is better assured. The family that purchased the site saw instead a chance to be as open as possible, using the small degree of isolation as an opportunity to connect to the metropolis from a slight remove. Although the neighbors are close, the tendency in Tokyo is to reject the city and build closed walls, ironically allowing the family to take the opposite stance and open their home without loss of privacy. In this way the site is not unlike a clearing in the midst of a forest.Save this picture!©  Takumi OtaThe deck and landing for the stairs to the roof are oversized so the family can spread out in every direction during the day. On the ground floor a similar openness defines the plan. The concrete floor extends outwards and becomes a landscape, softened by an abstract form that blurs boundaries – not between inside and out, but between city and home. As megacities go, Tokyo is particularly suitable to this approach. Benign and accepting of individual expression, it affords access to sun, air, and space if the starting point is one of acceptance rather than rejection of the urban condition.Save this picture!©  Takumi OtaA small budget required that we built with wood, and as simply as possible. A wooden structure in a disaster prone area normally works against our ambitions, requiring substantial sheer walls or braces to resist earthquakes. To answer this need large X-shaped walls are placed at either end of the home. Acting like buttresses, the structure is set outside the plan without interfering with the desire for openness.Save this picture!©  Takumi OtaSave this picture!Floor Plans + SiteSave this picture!©  Takumi OtaThe first floor and second floor are each treated as single rooms, with boxes holding bath and toilet working as rough dividers in the open plan. The height of the second floor was set so the family could see out to the river valley from their living room, looking over the roofs of their neighbors in the hilly site. Taking advantage of the 3 meter high ceilings on the first floor, a large long-term storage is hung from the ceiling, freeing up floor space for daily life. The storage defines the master bedroom and is incidentally used to hang a group of large doors that can close off the bath and the bedroom as needed.Save this picture!©  Takumi OtaProduct Description. Compressed concrete panels were used as the principal exterior finish and on the interior to cover the wood brace structure as well as the WC on both floors. The finish connects inside and out, applied with screws and a rain screen on the exterior, and glued on the interior over a plywood underlay.Save this picture!©  Takumi OtaProject gallerySee allShow lessBrutal Variety / Ero ArchitectsSelected ProjectsFORUM OF THE FUTUREEvent Share Architects: frontofficetokyo Area Area of this architecture project LOW FAT structure Inc., Taro Yokoyama, Tomoyuki Kudoh Manufacturers: Kaldewei, Corian® Design ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/797756/oyamadai-house-frontofficetokyo Clipboard Oyamadai House / frontofficetokyo 2016 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/797756/oyamadai-house-frontofficetokyo Clipboard Oyamadai House / frontofficetokyoSave this projectSaveOyamadai House / frontofficetokyo “COPY” CopyAbout this officefrontofficetokyoOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJapanPublished on October 21, 2016Cite: “Oyamadai House / frontofficetokyo” 20 Oct 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowershansgroheShower MixersEducational3MProjection Screen Whiteboard FilmPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo in The Gateway ArchSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausConcreteKrytonSmart ConcreteMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in Kansas City University BuildingGlassDip-TechDigital Ceramic Curved Glass PrintingMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamChairs / StoolsFreifrauBarstool – OnaSealants / ProtectorsWoodenha IndustriesFireproofing System for Wood Cladding – BIME®More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  120 m² Year Completion year of this architecture project Photographs ArchDaily Projects Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *