Beijing Hutong House Renovation / ARCHSTUDIO

first_img Area:  160 m² Area:  160 m² Photographs China ArchDaily CopyHouses, Renovation•Beijing, China “COPY” Beijing Hutong House Renovation / ARCHSTUDIO “COPY” Beijing Hutong House Renovation / ARCHSTUDIOSave this projectSaveBeijing Hutong House Renovation / ARCHSTUDIO Architects: ARCHSTUDIO Area Area of this architecture projectcenter_img Projects Save this picture!© Xia Zhi+ 29 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776875/beijing-hutong-house-renovation-archstudio Clipboard photographs:  Xia Zhi, Zhang Lin Han, Wang NingPhotographs:  Xia Zhi, Zhang Lin Han, Wang NingSave this picture!© Xia ZhiRecommended ProductsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsText description provided by the architects. The grey brick house in the Hutong of Dongcheng District, Beijing was renovated into a residence for a young couple. This brick and concrete structured building, with two floors on the ground and one floor under the ground, is left by the previous owner. The house locates at the outermost of a small Hutong, there are another 5 householders inside. Due to the limitation of the privacy of the neighbors in the Hutong, the interior of the old house is closed and dark.Save this picture!© Xia ZhiSave this picture!SectionSave this picture!© Wang NingThe designer’s purpose is to improve the interior structure based on the conditions of the old building, to reshape a bright, transparent and clean atmosphere for the interior space, and to form an interesting contrast with the exterior appearance of the old block. While facing with the complex and trivial situation, the designer uses “white” as the fundamental color, and brings the space back into a pure and abstract initial state through demolishing and extending, and creates the feeling of a flowing space by taking advantage of the changing lights and outdoor views.Save this picture!© Zhang Lin HanPart of the floor slabs of the original building have been cut off, through which the stairs are turned into a light beam that gets through all interior floors. The changeful natural light which reaches direct to the basement through the skylight brings the enclosed interior space to life. The 2cm steel stair treads and 5cm perforated steel handrails make the stairs a smooth and transparent props. While walking on them, people may feel like walking in the sky. The bare brick wall on the rear side of the stairs is kept and sprayed with white paint to create micro-comparison of new and old.Save this picture!© Xia ZhiThe numerous built-in bookcases are to meet the needs of the male host who loves to collect books. The wooden grid doors of the bookcases together with the ceiling form a virtual body which embedded into the internal space. “Grids” are scattered across every interior floors, create various behavior spaces, such as tea drinking, hospitality, reading and so on. The introduction of grids filters sight, lighting and views, through which enable the interior to get rid of interference and enjoy peace and tranquility.Save this picture!© Xia ZhiProject gallerySee allShow lessGlanhof 1 / Architects CollectiveSelected Projectsd3 Natural Systems 2015 Winners AnnouncedArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776875/beijing-hutong-house-renovation-archstudio Clipboard Houses CopyAbout this officeARCHSTUDIOOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBeijingResidentialChinaPublished on November 15, 2015Cite: “Beijing Hutong House Renovation / ARCHSTUDIO” 14 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?北京胡同住宅改造 / 建筑营是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *