House Like a Museum / Edward Suzuki Associates

first_img Houses Area:  776 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” “COPY” Photographs 2008 Japan Save this picture!© Yasuhiro Nukamura+ 42 Share Projects CopyHouses•Kamakura, Japan Photographs:  Yasuhiro Nukamura“House like a Museum” Save this picture!© Yasuhiro NukamuraRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornLocated in only about a five-minute walking distance from the railroad station, this house sits in a commercial/residential zone. As such, the neighboring houses and shops encroach upon the site rather closely, so much so that from the start the idea to “look out” from the property was abandoned to instead “look inward” was adopted. Since the client-owner had a vast amount of art collection and wished to display such art in the new house, the theme “House like a Museum” became the design generator. Save this picture!© Yasuhiro NukamuraThe theme, “Go in to go out,” used in the prefabricated housing system “EDDI’s House” designed and built in collaboration with Daiwa House Industry, was once again applied to the design of this house and, as a result, the rectangular silhouette of the house was pushed to the boundary limits of the 776 square meter property in the center of which was placed a 15-meter diameter circular patio. The thrust of the planning was to allow each and every room to face and to have a view of this central garden. Save this picture!© Yasuhiro NukamuraNear the entrance and up on a mezzanine in a semi-detached fashion is a Japanese Room able to accommodate occasional guests. Next to it and readily accessible from the entrance is the owner’s Private Office. Leading up from the entrance is a sloping gallery-corridor connecting to the Living, Fireplace, Dining, and Kitchen areas. Save this picture!© Yasuhiro NukamuraAgain, another ramp connects this one-room like space to the elevated Master Bedroom with its private water closet. From this elevated area a staircase leads to the Family/Home Theater space adjacent to the Children’s Bedrooms and Family Bathroom on the second level. On the south of these bedrooms spread a spacious garden terrace overlooking the circular patio below. Save this picture!© Yasuhiro NukamuraFinish material for the exterior is basically diatomite over exterior insulation, while for the interior it is predominantly Japanese stucco-paint for walls and ceilings and either bamboo laminates or limestone for the floors. Bamboo laminates are used for all built-in and movable furniture as well, the reason being bamboo, in contrast to wood, grows much more rapidly and hence more eco-friendly. Save this picture!© Yasuhiro NukamuraIn the same vein, much effort has been made to “borrow” from and apply the wisdom of traditional Japanese house design vocabulary such as “Engawa” (peripheral corridor) that fuses or separates as required the inside and the outside, “Tsuboniwa” (tiny patios), “Hisashi” (roof overhangs), “Tsuufuu” (cross ventilation), selected use of evergreens and non-evergreens, roof gardens for extra geothermal insulation—all basically “passive” means of applying natural energy efficiency instead of “forced” mechanical ways expending unnecessary energy.Project gallerySee allShow less2012 ONE Prize Competition: BLIGHT TO MIGHTArticlesYabao Hi-Tech Enterprises Headquarter Park / 10 DesignArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/229967/house-like-a-museum-edward-suzuki-associates Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/229967/house-like-a-museum-edward-suzuki-associates Clipboard Architects: Edward Suzuki Associates Area Area of this architecture project House Like a Museum / Edward Suzuki AssociatesSave this projectSaveHouse Like a Museum / Edward Suzuki Associates House Like a Museum / Edward Suzuki Associates CopyAbout this officeEdward Suzuki AssociatesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHousesKamakura3D ModelingJapanPublished on April 30, 2012Cite: “House Like a Museum / Edward Suzuki Associates” 30 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?像博物馆的住宅 / Edward Suzuki Associates是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *